At blege tænderne

Hjemmeblegning bliver stadig mere populært. I stedet for at skulle gå til tandlægen og bruge tusinder af kroner på tandblegning kan du nu få hvidere tænder ved at blege derhjemme. Det er billigt, enkelt og hurtigt – og du kan blege, når du vil.

Fordelene ved at blege derhjemme er mange. Foruden at det er betydeligt billigere end at blege hos tandlægen, kan du blege tænderne, når det passer dig, indtil du er tilfreds med resultatet. Enkelt udtrykt sker en tandblegning derhjemme med en individuelt tilpasset tandskinne i blød plast, som fyldes med blegegel og anbringes over tænderne. Derefter anvender man tandskinnerne, til man er tilfreds med resultatet (sædvanligvis i 10-30 timer i alt, 1-2 timer ad gangen).

Hvordan udfører man tandblegningen?

Først lærer du, hvordan man former tandskinnerne efter dine tænder, dette moment udføres kun en gang per tandskinne. Derefter lærer du, hvordan man anvender tandblegegelen i tandskinnerne for at blege tænderne.

Form tandskinnerne efter dine tænder


1. Opvarm tandskinnen
Opvarm vand i en gryde (varmt, men ikke så man brænder sig). Hold tandskinnen i fligen og dyp den i det varme vand i 5-10 sekunder. Tandskinnen bliver nu blød og bøjelig og let at forme efter tænderne.

2. Lav aftryk i tandskinnen
Tag tandskinnen op af vandet og ryst vandet af. Anbring hurtigt tandskinnen over tænderne og tryk hårdt med fingrene rundt om. Tryk også med tungen på tandskinnens bagside. Du vil føle, hvordan den formes efter tænderne. Lad tandskinnen køle af og hærde i munden. Tag tandskinnen ud af munden.

3. Juster og færdiggør tandskinnen
Tandskinnen har nu et perfekt aftryk af dine tænder. Hvis du ikke er tilfreds med resultatet, kan tandskinnerne formes ved at gentage trin 1 og 2 flere gange. Når du er tilfreds med resultatet, brug dag saks for at klippe fligen af på den færdige tandskinne. Brug også saks til at tilpasse højden på tandskinnen (og længden om nødvendigt), så den ender præcis i overgangen mellem tænder og tandkød. Så er det klaret! Gentag proceduren med hver tandskinne. Dette moment foretages kun en gang per tandskinne.
Bemærk: Hvis tandskinnen er i varmt vand for længe, vil den begynde at krympe og kan tage skade.

Bleg tænderne


1. Børst tænderne
Børst tænderne før hver blegningsbehandling. Sørg for, at tandskinnen er ren og tør.

2. Applicer gel i tandskinnen
Tryk en lille dråbe gel ud i den forreste del af tandskinnen for hver tand, der skal bleges. Der skal mindre gel til, end man tror, omkring 0,25-0,5ml per behandling. Oftest er det kun de forreste 6-8 tænder, man behøver at blege, eftersom de bageste tænder alligevel ikke ses, når man smiler.

3. Sæt tandskinnen ind i munden
Anbring tandskinnen over dine tænder og pres let, så gelen dækker de forreste flader på tænder. Hvis gel er blevet presset ud af tandskinnen, så det rører ved tandkødet, tørrer du det væk med hånden eller en tandbørste.

Brug tandskinnerne
Hav tandskinnerne på i 30-120 minutter per gang, til du har opnået det ønskede resultat – normalt efter 10-30 timers samlet blegningstid. Øget behandlingstid giver hurtigere resultat. Vi anbefaler at begynde med 30 minutter den første dag og derefter øge tiden. Gentag proceduren, til du har opnået det ønskede resultat.

Hvad indeholder en pakke til tandblegning?

En tandblegningspakke til hjemmeblegning bør indeholde følgende dele:

Tandskinner – Sørg for at to eller tre tandskinner af god kvalitet. Man skal kun bruge to tandskinner til blegningen (en til hver tandrække, i over- og undermund), men det er altid godt med en ekstra tandskinne. Tandskinnerne er lavet af blød plast, som bliver formbare, når de opvarmes i varmt vand. På den måde kan man enkelt forme dem selv, så de bliver tilpasset til netop dine tænder. En god tandskinne af høj kvalitet sikrer et jævnt og godt blegningsresultat og er en forudsætning for en vellykket tandblegning. En tandskinne af høj kvalitet skal være lavet af klar, transparent plast (ikke uklar plast), og den skal være blød og bøjelig, så den ikke skaber irritationer i tandkødet, når man bleger tænderne.

Tandblegegel – Blegegelen udfører selve tandblegningen og bleger pletter og misfarvninger. De fleste blegegeler, også dem tandlægerne bruger, indeholder samme aktive blegeingrediens, Karbamid Peroxid. Derudover er der forskellige betegnelser for øvrige de ingredienser, afhængigt af hvem der har fremstillet gelen. Sørg for at få en gel, som ikke indeholder stofferne Glycerin og TEA (TriEtanolAmin). Glycerin giver unødige irritationer i tandkødet, har en grim bismag og kan fremkalde allergiske reaktioner. Studier har vist, at TEA er et hormonforstyrrende stof, som kan fremkalde cancer, og er desværre med på ingredienslisten for mange tandblegegeler på markedet.

Tandnuancekort– Dette kort indeholder billeder med forskellige tandnuancer, fra mørkere misfarvede til lysere hvide tænder. Kortet hjælper dig med at se resultatet af tandblegningen.

Opbevaringsboks – Denne boks i hårdfør plast giver dig en enkel opbevaring af dine tandskinner, når du ikke bleger. Boksen bør være forsynet med små huller, så luft kan passere og ventilere boksen.

Brugermanual – Udførlige instruktioner er alfa og omega ved en tandblegning. Sørg for, at du får et hæfte med detaljeret information.

  • 599 kr